Lauluteillä Torppareiden

Torpparit-kuoro

on helsinkiläinen, vuonna 1994 perustettu sekakuoro. Sinä vuonna moni entinen Pohjalaisten Osakuntien Laulajien jäsen (eli pollilainen) rupesi kaipaamaan yhteisiä lauluhetkiä. Vetäjäksi saatiin muusikko Hannu Sinnemäki, joka oli toiminut POL-kuoron johtajana 70-luvulla. Melko pian kuoro otti nimekseen Torpparit. Menin mukaan tähän mainioon kuoroon vuonna 1995 ja lauloin sen riveissä kymmenisen vuotta.

Torpparit-kuoron monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu mm. kansanlauluja, laulelmia, tangoja, vanhaa musiikkia ja körttivirsiä. Valtaosa ohjelmistosta on Hannu Sinnemäen säveltämää ja sovittamaa. Kuoro on mm. tehnyt talvella 2004 tunnelmallisen tango- ja laulelma-CD:n nimeltä Odotan sinua. Tiedustelut Hannu Sinnemäki, gsm 050-5644713. Hannulle voi myös osoittaa mahdolliset keikkatiedustelut.

  • Torpparit-kuoron kotisivut

    Torpparit-yhtye

    Torpparit-kuoro on lainannut nimensä vuonna 1980 perustetulta Torpparit-yhtyeeltä. Yhtye kutsui itseään nimellä nykykansanmusiikkiyhtye Torpparit, ryhmän perustamisen aikoihin kun ei vielä juuri puhuttu etno- tai maailmanmusiikista. Yhtye on keikkailun lisäksi tehnyt useita kantanauhoja Yleisradioon ja osallistunut menestyksekkäästi kilpailuihin (Sepän Soitto 1980, Kaustisen kansanmusiikkifestivaalien kilpailu Kansanmusiikin taitajia ja tallentajia 1982, Kotkan meripäivät 1983).

    Meitä laulajia oli yhtyeessä neljä: Liisa Säyrä, Seija Ahonen, Hannu Sinnemäki ja Heikki Paimio. Soittajia on ollut ajan mittaan useampikin; alkuperäisessä kokoonpanossa Merja Ikkelä, Aarre Joutsenvirta ja Jorma Kuosmanen.